Fľaše v prípade kompótov plníme cca 1 cm pod horný okraj, aby sa vytvoril priestor s nižším tlakom ako atmosferický, čím sa viečko pritlačí na fľašu. V prípade džemov a lekvárov plníme cca 0,5 cm po okraj fľaše.

Sterilizovanie nad parou:

  • 3 dl poháre sterilizujeme 15 minút
  • 7 dl poháre sterilizujeme 25 minút

Zaváraniny (10 recept/recepty/receptov)

Čalamáda
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Cvikla
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Džem - jahodový so želírovacím cukrom
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Kečup
  • Náročnosť: ★★☆☆
Kompót - čerešňový
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Kompót - marhuľový
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Lečo
  • Náročnosť: ★☆☆☆
Lekvár - slivkový
  • Náročnosť: ★☆☆☆