Kompót - čerešňový

Na zaváranie vyberajte zrelé, úplne vyfarbené a tuhé čerešne.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Zaváraniny

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

čerešne

Nálev:

1 l voda
450 g kryštálový cukor

Postup:

  1. Čerešne pred spracovaním odkôstkujeme (Ak sa s tým nechcete zabávať, môžete ich zavariť aj s kôstkami. Ja väčšinou kompótové čerešne používam na koláče, takže si ich dopredu odkôstkujem, aby som sa s tým pri pečení nezdržiavala.) a zbavíme červíkov. A to tak, že ich ponoríme do teplej vody, v ktorej sme rozmiešali 20 g soli na 1 liter vody. Necháme odstáť cca 1 hodinu a následne dôkladne opláchneme, aby sme odstránili soľ.
  2. Čerešne nakladieme čo najtesnejšie do fliaš a zalejeme horúcim nálevom (vo vode rozpustíme cukor a chvíľu povaríme).
  3. Sterilizujeme nad parou 25 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉