Polievka - šošovicová kyslá
Keď robím túto polievku, vždy si spomeniem na to, ako si moja mamina spomínala na chvíle, keď som bola malá. Jej otec a môj starký bol figliar a miloval, keď som mu pri jedení kyslej polievky sedela na lone a pretláčala pol
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Polievky |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
1 šálka (300 ml) šošovica |
5 ks zemiak |
2 ks bobkový list |
1 ks údená kosť |
mleté čierne korenie |
mletá červená paprika |
olivový olej |
500 ml smotana na varenie |
3 PL hladká múka |
soľ |
2 PL ocot 8% |
Postup:
- Šošovicu preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou a privedieme do varu. Pridáme na kocky pokrájané väčšie zemiaky, údenú kosť, mleté čierne korenie a bobkový list. Varíme.
- Na oleji krátko opražíme mletú červenú papriku (naozaj len krátko, lebo paprika rýchlo prihára). Pridáme do polievky.
- Keď sú zemiaky mäkké, pridáme soľ.
- V smotane rozmixujeme hladkú múku. Z polievky vyberieme údenú kosť a smotanovú zmes vlejeme do polievky. Varíme ešte 15 minút. Odstavíme, pridáme obraté mäso od kosti a ocot.