Vítam vás na webovej stránke venovanej receptom, ktoré v našej rodine pripravujeme už niekoľko rokov. Dúfam, že si ich obľúbite aj vy. Väčšinou sú to recepty jednoduché, či už na rodinný rozpočet alebo prípravu.

Recepty sú usporiadané do jednotlivých kategórií (menu vľavo) alebo môžete použiť register receptov (horné menu), kde sú zoradené vrámci kategórií podľa abecedy.

V prípade otázok k fungovaniu stránky či jednotlivým receptom ma neváhajte kontaktovať na Facebooku.

 

 



Šalát - vlašský


Šalát - vlašský


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • zemiaky - 1 kg
  • šunka - 480 g
  • kyslá uhorka - 200 g
  • hrášok v konzerve - 212 ml
  • petržlen - 1 ks
  • mrkva - 1 ks
  • horčica - 1 PL
  • mleté čierne korenie - 1/2 KL
  • ocot 8% - 3 PL
  • worčesterská omáčka - 1 PL
  • majonéza - 400 g
  • práškový cukor - 1 KL

Príprava

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu a petržlen uvaríme v slanej vode do mäkka.
  2. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šunke pridáme na drobné kocky pokrájanú väčšiu mrkvu, uhorky, scedený hrášok, na drobné kocky pokrájané zemiaky a menší petržlen.
  3. Majonézu vymiešame s octom, horčicou a worčesterskou omáčkou a pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vymiešame.
  4. Ochutenú majonézu pridáme k zelenine a šunke, dobre premiešame a necháme v chlade odstáť najlepšie do druhého dňa.



Joomla templates by a4joomla