Šalát - vlašský

Kategória: 
Nátierky, studená kuchyňa

Šalát - vlašský


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • zemiaky - 1 kg
  • šunka - 480 g
  • kyslá uhorka - 200 g
  • hrášok v konzerve - 212 ml
  • petržlen - 1 ks
  • mrkva - 1 ks
  • horčica - 1 PL
  • mleté čierne korenie - 1/2 KL
  • ocot 8% - 3 PL
  • worčesterská omáčka - 1 PL
  • majonéza - 400 g
  • práškový cukor - 1 KL

Príprava

  1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode. Mrkvu a petržlen uvaríme v slanej vode do mäkka.
  2. Šunku pokrájame na tenké pásiky. K šunke pridáme na drobné kocky pokrájanú väčšiu mrkvu, uhorky, scedený hrášok, na drobné kocky pokrájané zemiaky a menší petržlen.
  3. Majonézu vymiešame s octom, horčicou a worčesterskou omáčkou a pridáme cukor, soľ a mleté čierne korenie. Dobre vymiešame.
  4. Ochutenú majonézu pridáme k zelenine a šunke, dobre premiešame a necháme v chlade odstáť najlepšie do druhého dňa.


Hore