Korpus - mramorový
Kategória:
Rozpočet surovín na 1 vajce: 62,5 g polohrubej múky, 60 g práškového cukru, 1 vajce, 37,5 ml oleja, 25 ml vlažnej vody, 1 ČL prášku do pečiva
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- polohrubá múka - 312 1/2 g
- práškový cukor - 300 g
- vajce - 5 ks
- slnečnicový olej - 187 1/2 ml
- voda - 125 ml
- prášok do pečiva - 1 balíček
Príprava
- Bielky s polovičným množstvom cukru vyšľaháme do tuha.
- Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, postupne pridáme olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Metličkou vmiešame bielkový sneh.
- Odložíme si tretinu cesta, do ktorej vmiešame kakao.
- Do stredu formy vystlanej papierom na pečenie dáme 1 PL kakaového cesta. Naň dáme 2 PL bieleho cesta. Uvedený postup opakujeme, kým neminieme všetko cesto. Povrch zarovnáme a pečieme pri teplote 175 stupňov.
- Či je korpus upečený zistíme tak, že do stredu zapichneme špajdľu. Pokiaľ po vytiahnutí ostane čistá, korpus je upečený.
Tipy - Poznámky
Typ torty Rozmer Výška korpusu Počet vajec obdĺžnik 20 x 30 cm 6 cm 10