Korpus - sacherový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- kryštálový cukor - 180 g
- hladká múka - 70 g
- hrubá múka - 40 g
- vajce - 7 ks
- slnečnicový olej - 80 ml
- kakao - 50 g
Príprava
- Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
- Za stáleho pomalého miešania pridáme postupne všetky žĺtky a olej.
- Metličkou ručne vmiešame múku s kakaom.
- Cesto vlejeme do pripravenej formy (Na spodok formy dáme papier na pečenie. Okraje formy nemastíme a nevysýpame múkou. Inak by sa pri pečení korpus zdeformoval.) a pečieme pri teplote 175 stupňov. Či je korpus upečený zistíme tak, že doň zapichneme špajdľu. Ak sa cesto na špajdľu nelepí, korpus je upečený.