Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami

Škoricovo-hrozienkové "buchtičky" sú pre tých, ktorým sa zdajú tie klasické fádne. Robievam ich vtedy, keď je doma aj môj najstarší syn, ktorý tie klasické nemá rád. Pravdupovediac, aj mne viac chutia tieto. :)

 <
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

sladké kysnuté cesto
margarín na vymastenie plechu
slnečnicový olej

Na potretie:

50 g rozpustené maslo
2 PL práškový cukor
2 ČL mletá škorica
hrsť hrozienka

Na krém:

1 l mlieko
1 balíček Zlatý klas
2 PL kukuričný škrob (maizena, Gustin)
2 PL kryštálový cukor
2 balíčky vanilínový cukor

Postup:

  1. Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
  2. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, škoricou a hrozienkami.
  3. Zrolujeme ako roládu a krájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na margarínom potretý plech, pričom každú roládu natrieme zvrchu aj zboku olejom. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
  4. Kým buchtičky chladnú, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉