Pri príprave receptov z kategórie DOMÁCA PEKÁREŇ bola použitá pekáreň Moulinex OW500331 Home Bread XXL Baguette.

Ak sa neviete rozhodnúť akú pekáreň si kúpiť, príp. ako ju používať, odporúčam vám navštíviť českú web stránku Domácí pekárny, kde nájdete odpovede na vaše otázky a množstvo skvelých receptov.

Pre používanie domácej pekárne platia zásady:

  • ako prvé sa do pekárne dávajú tekuté prísady, až potom sypké ! (ak to urobíte naopak, múka sa prichytí na dno a boky nádoby)
  • soľ dávajte na opačnú stranu nádoby ako droždie (v opačnom prípade vám cesto nevykysne tak, ako má)

Recepty, ktoré sú uvedené v tejto časti môžete samozrejme pripraviť aj bez domácej pekárne.

 

Cesto - kysnuté sladké

Toto cesto môžete použiť na všetky sladké kysnuté koláče. Napr. jablkovník, záviny, dukátové buchtičky, opekance a pod.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Domáca pekáreň

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

300 ml voda
100 ml slnečnicový olej
6 PL kryštálový cukor
štipka soľ
1 ks vajce
600 g polohrubá múka
0.5 kocky droždie čerstvé

Postup:

  1. Do pekárne pridáme najskôr tekuté prísady: teplú vodu a olej. Pridáme múku, vajce, soľ, droždie a cukor. Soľ dáme na opačnú stranu ako droždie !
  2. Pekáreň nastavíme nasledovne: program 13 (cesto).
  3. Po ukončení programu cesto vyklopíme na pracovnú dosku, premiesime a necháme opäť podkysnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉