Buchtičky - dukátové s vanilkovým krémom
Tento recept prešiel mnohými obmenami - nie v receptúre, ale v postupe. Najskôr som poctivo tvarovala každú buchtičku zvlášť. Potom som robila šúľky, ktoré som ukladala na plech vedľa seba a následne som ich naolejovanou ob
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
sladké kysnuté cesto |
margarín na vymastenie plechu |
slnečnicový olej |
Na krém:
1 l mlieko |
1 balíček Zlatý klas |
2 PL kukuričný škrob (maizena, Gustin) |
2 PL kryštálový cukor |
2 balíčky vanilínový cukor |
Postup:
- Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
- Plech vymastíme margarínom. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, vložíme ho do neho a potrieme olejom. Pomocou krájača na pizzu ho rozrežeme na malé štvorčeky. Necháme podkysnúť 20 - 30 minút.
- Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.
- Kým buchtičky chladnú, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
Poznámky k receptu:
Pred kysnutím nakrájaných buchtičiek môžete dať na plech mriežku a až potom prikryť utierkou (viď obrázky k receptom). Utierka sa vám tak nezaolejuje. ;)