Likér - vaječný

Tohto likéru sa kvôli salmonele nemusíte báť, žĺtka sú varené nad parou. Tak smelo do toho !

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Nápoje

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Potrebujeme:

2 konzervy salko
6 ks žĺtko
250 ml smotana na šľahanie 33%
250 g práškový cukor
1 balíček vanilínový cukor
500 ml rum

Postup:

  1. Do hrnca vlejeme salká, pridáme žĺtky, smotanu na šľahanie a rozmiešame. Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor a opäť dobre premiešame. Hrniec položíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a varíme nad parou 20 - 30 minút.
  2. Po miernom vychladnutí za stáleho miešania prilejeme rum a rozmixujeme. Ihneď plníme do fliaš a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.

Poznámky k receptu:

Pre slabšie povahy ako som ja: rumu môžete dať aj menej :-)

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉