Likér - vaječný
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Nápoje |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
2 konzervy salko |
6 ks žĺtko |
250 ml smotana na šľahanie 33% |
250 g práškový cukor |
1 balíček vanilínový cukor |
500 ml rum |
Postup:
- Do hrnca vlejeme salká, pridáme žĺtky, smotanu na šľahanie a rozmiešame. Ďalej pridáme cukor a vanilkový cukor a opäť dobre premiešame. Hrniec položíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a varíme nad parou 20 - 30 minút.
- Po miernom vychladnutí za stáleho miešania prilejeme rum a rozmixujeme. Ihneď plníme do fliaš a necháme vychladnúť. Skladujeme v chladničke.
Poznámky k receptu:
Pre slabšie povahy ako som ja: rumu môžete dať aj menej :-)
Bielka môžete využiť tu: