Ingrediencie určené na cesto dáme do misy a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odstáť 2 hodiny.
Medzitým uvaríme z mlieka, 50 g práškového cukru a ryže kašu (na miernom ohni ju dusíme do zhustnutia). Necháme vychladnúť.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme so 4 PL cukru, maizenou a škoricou do peny.
Okrúhlu formu s priemerom 26 cm vymažeme tukom a vysypeme hladkou múkou. Cesto vyvaľkáme do kruhu, vložíme do formy a prebytočné okraje zrežeme. Dno popicháme vidličkou.
Ryžovú kašu zmiešame so žĺtkovým krémom, pridáme vyšľahaný bielkový sneh a dve tretiny rozmrazeného a scedeného ovocia (šťavu nevyhadzujeme !)
Plnku navrstvíme na cesto. Pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.
Do hrnca vložíme zvyšné ovocie aj so šťavou, pridáme cukor podľa chuti a povaríme. Ovocnou omáčkou polievame porcie koláča.
