Krém - kakaový
| Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Krémy |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Potrebujeme:
| 500 ml mlieko |
| 1 balíček vanilínový cukor |
| 250 g kryštálový cukor |
| 2 balíčky Zlatý klas |
| 250 g maslo |
| 2 PL polohrubá múka |
| 50 g kakao |
Postup:
- Mlieko, cukor a vanilínový cukor dáme variť.
- Časť mlieka si necháme na rozmiešanie Zlatého klasu a polohrubej múky. Túto zmes vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka. Varíme do zhustnutia.
- Do ešte horúceho krému pridáme asi tretinu masla a rozmiešame. Necháme vychladnúť.
- Maslo vyšľaháme a po malých dávkach pridáme vychladnutý puding. Pridáme kakao a dobre vyšľaháme.
Poznámky k receptu:
Aby vám v pudingovom kréme neostali hrudky, prikryte ešte horúci puding potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť.

