Rožteky - orechové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- hladká múka - 280 g
- margarín - 220 g
- práškový cukor - 100 g
- mleté vlašské orechy - 100 g
- žĺtko - 2 ks
- vanilínový cukor - 1 balíček
Na poliatie:
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Všetky prísady dáme do misy a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke odležať niekoľko hodín.
- Cestom plníme formičky na rožteky (nevymazané).
- Pečieme pri teplote 175 stupňov 12 - 15 minút.
- Konce rožtekov namáčame v čokoládovej poleve.
Tipy - Poznámky
Z tejto dávky vyjde cca 60 kusov.