Žemľovka - lahôdková

Viem, vyzerá to ako riadna divočina, keď sa pozriete na suroviny. Nemusíte sa ale toho báť, je naozaj lahôdková. U nás doma ju máme radšej, akú tú klasickú.

 
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 6 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

6 ks rožok
250 g tvaroh hrudkovitý
4 ks vajce
1 balíček malinový puding v prášku Dr.Oetker
1 l mlieko
5 PL kryštálový cukor
1 balíček vanilínový cukor
4 ks jablko
100 g čokoláda na varenie
Cera

Postup:

  1. Pekáč vytrieme margarínom. Rožky pokrájame na kolieska a dáme ich do hlbšej misky.
  2. Z pudingového prášku, pol litra mlieka a 3 PL cukru uvaríme puding.
  3. Jablká nastrúhame.
  4. Pol litra mlieka rozmixujeme s 2 vajíčkami a 2 PL cukru. Touto zmesou polejeme rožky, premiešame a necháme nasiaknuť.
  5. Tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom s 2 vajíčkami a vanilínovým cukrom do hladka.
  6. Polovicu rožkov navrstvíme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme jablká, zalejeme uvareným pudingom, rozotrieme tvarohovú zmes a prikryjeme druhou polovicou rožkov. Žemľovku pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
  7. Po upečení polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉