Žemľovka - lahôdková
Viem, vyzerá to ako riadna divočina, keď sa pozriete na suroviny. Nemusíte sa ale toho báť, je naozaj lahôdková. U nás doma ju máme radšej, akú tú klasickú.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
6
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
6 ks rožok |
250 g tvaroh hrudkovitý |
4 ks vajce |
1 balíček malinový puding v prášku Dr.Oetker |
1 l mlieko |
5 PL kryštálový cukor |
1 balíček vanilínový cukor |
4 ks jablko |
100 g čokoláda na varenie |
Cera |
Postup:
- Pekáč vytrieme margarínom. Rožky pokrájame na kolieska a dáme ich do hlbšej misky.
- Z pudingového prášku, pol litra mlieka a 3 PL cukru uvaríme puding.
- Jablká nastrúhame.
- Pol litra mlieka rozmixujeme s 2 vajíčkami a 2 PL cukru. Touto zmesou polejeme rožky, premiešame a necháme nasiaknuť.
- Tvaroh rozmixujeme ponorným mixérom s 2 vajíčkami a vanilínovým cukrom do hladka.
- Polovicu rožkov navrstvíme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme jablká, zalejeme uvareným pudingom, rozotrieme tvarohovú zmes a prikryjeme druhou polovicou rožkov. Žemľovku pečieme cca 30 minút na 180 stupňov.
- Po upečení polejeme čokoládovou polevou a necháme vychladnúť.