Žemľovka - tvarohová
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 6 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

7 ks rožok
600 ml mlieko
1 balíček vanilínový cukor
štipka soľ
2 ks vajce
500 g termizovaný tvaroh
1 balíček škoricový cukor
100 g práškový cukor
2 ks žĺtko
hrsť hrozienka

Postup:

  1. Pekáč vymastíme maslom alebo margarínom. Rožky pokrájame na kolieska.
  2. V mlieku ponorným mixérom rozmiešame vanilínový cukor a vajíčka. Vzniknutou zmesou dôkladne polejeme rožky. Opatrne premiešame, aby mliekom nasiakli všetky rožky.
  3. Do misky dáme tvaroh, hrozienka, žĺtky, škoricový a práškový cukor. Dobre vymiešame.
  4. Na dno pekáča dáme polovicu rožkov. Na ne navrstvíme tvarohovú plnku a povrch uhladíme. Na tvarohovú plnku naukladáme zvyšok rožkov a vyplníme celý povrch
  5. Pečieme 30 minút pri teplote 180 stupňov. Necháme trochu vychladnúť, aby sa žemľovka dobre krájala.

Poznámky k receptu:

Kto má rád na žemľovke bielkový sneh, môže si ho pripraviť zo zvyšných bielkov: bielka vyšľaháme s 2 PL kryštálového cukru. Po 15 minútach pečenia žemľovku vytiahneme z rúry, natrieme na ňu bielkový sneh a dopekáme ďalších 15 minút, pričom teplotu znížime na 150 stupňov.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉