Kačica - pečená
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- kačica - 1 ks
- soľ
- celá rasca
- jablko - podľa potreby
- kyslá kapusta - 500 g
Príprava
- Večer pred pečením kačicu dobre umyjeme, nasolíme (soľou nešetrite, nasoľte kačicu zvonku aj zvnútra) a posypeme rascou. Necháme odležať v chladničke do druhého dňa.
- Pekáč, v ktorom sa bude kačica piecť nesmie byť oveľa väčší ako kačica a musí byť uzatvárateľný.
- Na druhý deň vložíme do kačice umyté celé jablká (koľko sa zmestí) a zakryjeme. Kačicu pečieme pri teplote 140 - 150 stupňov 4 hodiny. Prvé dve hodiny pečieme kačicu otočenú prsiami dole. Po dvoch hodinách vyberieme spod kačice prebytočný tuk, otočíme ju prsiami nahor a pod ňu naukladáme kyslú kapustu.
- Po štyroch hodinách pečenia pekáč otvoríme a kačicu ešte zagrilujeme, kým nechytí správnu farbu.
Tipy - Poznámky
Týmto spôsobom môžeme upiecť aj kuracie stehná. (1 hodinu kožou dole a 1 hodinu kožou hore + dogrilovať)