Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- sladké kysnuté cesto
- margarín na vymazanie plechu
- slnečnicový olej
Na potretie:
- rozpustené maslo - 50 g
- práškový cukor - 2 PL
- mletá škorica - 2 ČL
- hrozienka - hrsť
Krém:
- mlieko - 1 l
- Zlatý klas - 1 balíček
- kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
- kryštálový cukor - 2 PL
- vanilínový cukor - 2 balíčky
Príprava
- Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
- Kým cesto kysne, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
- Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, škoricou a hrozienkami.
- Zrolujeme ako roládu a krájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na margarínom potretý plech, pričom každú roládu natrieme zvrchu aj zboku olejom. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.