Rezy - krtkove
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- banán - 6 ks
Cesto:
- polohrubá múka - 320 g
- práškový cukor - 180 g
- vajce - 3 ks
- kakao - 3 PL
- slnečnicový olej - 200 ml
- mlieko - 200 ml
- prášok do pečiva - 1 balíček
Krém:
- mlieko - 250 ml
- kryštálový cukor - 3 PL
- vanilkový puding - 1 1/2 balíčka
- kyslá smotana - 500 ml
- termizovaný tvaroh - 250 g
- smotana na šľahanie 33% - 250 ml
- vanilínový cukor - 4 balíčky
- čokoláda na varenie - 100 g
Príprava
- Z mlieka, kryštálového cukru a vanilkového pudingu uvaríme hustý krém, ktorý hneď po uvarení prikryjeme potravinárskou fóliou (fóliu kladieme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
- CESTO: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pomaly pridáme mlieko a olej a dôkladne vyšľaháme. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Opäť dobre vymiešame. Nakoniec ručne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto nalejeme na margarínom vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri teplote 175 stupňov cca 20 minút.
- Po vychladnutí povrch koláča zrežeme (viď obrázok nižšie) a odrezky odložíme. Do vytvoreného priestoru poukladáme pozdĺžne prerezané banány.
- KRÉM: Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha a odložíme do chladničky. Vychladnutý pudingový krém vyšľaháme, pridáme tvaroh, ... a nakoniec kyslú smotanu s vanilínovým cukrom. Dôkladne vyšľaháme. Ručne vmiešame vyšľahanú smotanu na šľahanie a nastrúhanú čokoládu.
- Krém navrstvíme na banány a posypeme rozmrvenými odrezkami. Dáme stuhnúť do chladničky. Podávame najlepšie na druhý deň.
Tipy - Poznámky
Ak nezoženiete termizovaný tvaroh, môžete použiť aj klasický hrudkovitý. Rozmixujte ho do hladka ponorným mixérom ;-)