Bábovka - olejová
Kategória:

|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- kryštálový cukor - 200 g
- vajce - 4 ks
- voda - 1 dl
- slnečnicový olej - 1 dl
- polohrubá múka - 250 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
- kakao - 2 PL
Príprava
- Formu na bábovku vymastíme a vysypeme múkou.
- Z troch bielkov a 1/3 cukru vyšľaháme tuhý sneh. Zvyšný cukor vymiešame s tromi žĺtkami a vajcom. Pridáme vanilínový cukor, horúcu vodu a olej. Dobre vyšľaháme. Primiešame múku s práškom do pečiva. Metličkou opatrne vmiešame sneh z bielkov a cukru.
- Polovicu cesta vylejeme do pripravenej formy. Do druhej polovice cesta pridáme kakao a opatrne vymiešame. Nalejeme na biele cesto vo forme. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.