Koláč - jablkový z krehkého cesta
Kategória:
Múčniky
Pridať/Odobrať z lístka
Nákupný zoznam
Ingrediencie
Pre
1
Cesto:
polohrubá múka
-
500
g
prášok do pečiva
-
1
balíček
práškový cukor
-
3
PL
vanilínový cukor
-
1
balíček
mlieko
-
4
PL
margarín
-
250
g
Plnka:
jablká
-
1500
g
kryštálový cukor
-
12
PL
vanilkový puding
-
3
balíčky
Na potretie:
žĺtko
-
1
ks
mlieko
-
1
ČL
Príprava
Do misky vložíme suroviny určené na cesto a vypracujeme hladkú hmotu.
V druhej miske zmiešame postrúhané jablká s cukrom a pudingovými práškami.
Cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme a vložíme do vymasteného a hladkou múkou vysypaného plechu. Prečnievajúce časti cesta odrežeme.
Na cesto navrstvíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom a tiež odrežeme prečnievajúce časti cesta.
Zvyšok cesta použijeme na dozdobenie koláča. Nakoniec celý koláč potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 35 minút.
Tipy - Poznámky
POZOR !
Vyberte si menší plech, lebo s cestom sa robí trošku horšie.
Hore
×
Prosím prihláste sa. Táto funkcia je prístupná len pre prihlásených používateľov.