Koláč - jablkový z krehkého cesta

Kategória: 

Koláč - jablkový z krehkého cesta


Ingrediencie

Pre 1

Cesto:

  • polohrubá múka - 500 g
  • prášok do pečiva - 1 balíček
  • práškový cukor - 3 PL
  • vanilínový cukor - 1 balíček
  • mlieko - 4 PL
  • margarín - 250 g

Plnka:

  • jablká - 1500 g
  • kryštálový cukor - 12 PL
  • vanilkový puding - 3 balíčky

Na potretie:

  • žĺtko - 1 ks
  • mlieko - 1 ČL

Príprava

  1. Do misky vložíme suroviny určené na cesto a vypracujeme hladkú hmotu.
  2. V druhej miske zmiešame postrúhané jablká s cukrom a pudingovými práškami.
  3. Cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme a vložíme do vymasteného a hladkou múkou vysypaného plechu. Prečnievajúce časti cesta odrežeme.
  4. Na cesto navrstvíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom a tiež odrežeme prečnievajúce časti cesta.
  5. Zvyšok cesta použijeme na dozdobenie koláča. Nakoniec celý koláč potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 35 minút.

Tipy - Poznámky

POZOR ! Vyberte si menší plech, lebo s cestom sa robí trošku horšie.