RUŽOVÉ CESTO: Vajcia vyšľaháme s cukrom a červeným farbivom do penista (šľaháme cca 4 minúty). Potom ručne metličkou opatrne vmiešame múku, maizenu a prášok do pečiva. Cesto rozotrieme na 2 plechy vyložené papierom na pečenie. Pečieme cca 5 minút pri teplote 175 stupňov.
BIELE CESTO: Postupujeme ako v prípade ružového cesta, len bez pridania farbiva. Rozotrieme na 1 plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme cca 5 minút pri teplote 175 stupňov.
Medzitým, ako sa cestá upečú, si uvaríme sirup. Cukor vsypeme do vody, privedieme k varu a varíme, kým sa cukor nerozpustí. Po rozpustení cukru sirup odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Pridáme rum.
Upečené pláty rozkrojíme na polovicu, čím vzniknú 4 ružové a 2 biele pláty. Na prípravu tohto koláčika budeme potrebovať 3 ružové pláty a 2 biele pláty. Zvyšný ružový plát môžeme využiť na menšiu farebnú roládu (alebo použite aj ten).
Ružový plát položíme na tácku a potrieme lekvárom. Priklopíme bielym plátom pokropíme rumovým sirupom a potrieme lekvárom. Opäť priklopíme ružovým plátom a potrieme lekvárom. Priklopíme bielym plátom, ktorý opäť pokropíme rumovým sirupom a potrieme lekvárom. Na záver priklopíme ružovým plátom a zaťažíme do druhého dňa.
Na druhý deň zrežeme okraje a potrieme punčovou polevou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale.
