Buchtičky - dukátové s vanilkovým krémom
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- sladké kysnuté cesto
- margarín na vymastenie plechu
- slnečnicový olej
Krém:
- mlieko - 1 l
- Zlatý klas - 1 balíček
- kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
- kryštálový cukor - 2 PL
- vanilínový cukor - 2 balíčky
Príprava
- Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
- Kým cesto kysne, uvaríme krém. Mlieko spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 1/3 mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
- Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 častí (alebo iné množstvo - podľa zvoleného množstva porcií), z ktorých vytvarujeme šúľky (na dĺžku plechu). Šúľky ukladáme tesne vedľa seba na vymastený plech, pričom každý šúľok potierame olejom.
- Keď ich máme naukladané všetky, naolejovanou obracačkou ich pokrájame na kocočky a necháme kysnúť cca 20 - 30 minút.
TIP: Ak sa Vám nechce "babrať" so šúľkami, rozvaľkajte cesto na veľkosť plechu, vložte ho do neho, potrite olejom a rozrežte pomocou krájača na pizzu... - Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.