Lievance
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 5
Potrebujeme:
- hrubá múka - 300 g
- droždie - 15 g
- žĺtko - 3 ks
- soľ
- mlieko - 650 ml
- práškový cukor - 1 ČL
- slnečnicový olej
Príprava
- Rozdrobené droždie vymiešame s cukrom na kašičku, pridáme žĺtky, soľ, múku a toľko teplého mlieka, aby sa cesto dalo dobre naberať (malo by byť hustejšie ako na palacinky). Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí.
- Vykysnuté cesto vkladáme malou naberačkou do vymastených jamiek dobre vyhriatej dolkárne a z oboch strán upečieme do zlatožlta. Podávame spojené džemom a posypané škoricovým cukrom.