Muffiny - à la Sacher
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- čokoláda na varenie - 200 g
- margarín - 150 g
- práškový cukor - 180 g
- vajce - 6 ks
- soľ - 1 štipka
- polohrubá múka - 100 g
- prášok do pečiva - 1 ČL
Na potretie:
- lekvár marhuľový
- čokoláda na varenie - 200 g
- Cera
Príprava
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, čokoládu na varenie roztopíme nad parou.
- Žĺtky vyšľaháme s cukrom do penista, pridáme zmäknutý margarín a vyšľaháme do hladka. Pridáme roztopenú čokoládu na varenie a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Ručne vmiešame sneh z bielkov.
- Cestom naplníme papierové košíčky, ktoré sme predtým vložili do formy na muffiny. Plníme do 2/3. Muffiny pečieme pri teplote 175 stupňov 20 - 25 minút.
- Po vychladnutí ich pomocou striekacej pištole naplníme marhuľovým džemom. Džemom potrieme aj povrch a polejeme čokoládovou polevou. (Čokoládu na varenie rozpustíme nad parou a zriedime Cerou.)