Koláč - jablkový z krehkého cesta
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- polohrubá múka - 500 g
- prášok do pečiva - 1 balíček
- práškový cukor - 3 PL
- vanilínový cukor - 1 balíček
- mlieko - 4 PL
- margarín - 250 g
Plnka:
- jablká - 1500 g
- kryštálový cukor - 12 PL
- vanilkový puding - 3 balíčky
Na potretie:
- žĺtko - 1 ks
- mlieko - 1 ČL
Príprava
- Do misky vložíme suroviny určené na cesto a vypracujeme hladkú hmotu.
- V druhej miske zmiešame postrúhané jablká s cukrom a pudingovými práškami.
- Cesto rozdelíme na polovicu. Vyvaľkáme a vložíme do vymasteného a hladkou múkou vysypaného plechu. Prečnievajúce časti cesta odrežeme.
- Na cesto navrstvíme jablkovú plnku a prikryjeme druhým vyvaľkaným cestom a tiež odrežeme prečnievajúce časti cesta.
- Zvyšok cesta použijeme na dozdobenie koláča. Nakoniec celý koláč potrieme žĺtkom rozmiešaným v mlieku. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 35 minút.
Tipy - Poznámky
POZOR ! Vyberte si menší plech, lebo s cestom sa robí trošku horšie.