Špajdle namočíme do vody. Kuracie prsia nakrájame na kocky (cca 3x3 cm), pečienky odblaníme a nakrájame ako kuracie prsia. Stredne veľkú cibuľu pokrájame na štvrtiny a rozoberieme na plátky, slaninu a zemiaky pokrájame tiež na plátky.
Na špajdľu postupne napichujeme zemiak, kuracie prsia, slaninu, cibuľu, pečienku a pokračujeme, kým nemáme celú špajdľu plnú. Ukončíme zemiakom. Rovnako postupujeme aj pri ďalších špajdliach.
Na olejom vymastený plech poukladáme zvyšné suroviny, poukladáme ražniči, posypeme grilovacím korením a podlejeme cca 250 ml vody.
Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Následne odokryjeme a dopekáme ďalších 30 minút.