Ražniči - s kuracími pečienkami

Kategória: 

Ražniči - s kuracími pečienkami


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • kuracie prsia - 500 g
  • kuracie pečienky - 300 g
  • cibuľa - 4 ks
  • slanina
  • zemiaky
  • grilovacie korenie
  • olivový olej

Príprava

  1. Špajdle namočíme do vody. Kuracie prsia nakrájame na kocky (cca 3x3 cm), pečienky odblaníme a nakrájame ako kuracie prsia. Stredne veľkú cibuľu pokrájame na štvrtiny a rozoberieme na plátky, slaninu a zemiaky pokrájame tiež na plátky.
  2. Na špajdľu postupne napichujeme zemiak, kuracie prsia, slaninu, cibuľu, pečienku a pokračujeme, kým nemáme celú špajdľu plnú. Ukončíme zemiakom. Rovnako postupujeme aj pri ďalších špajdliach.
  3. Na olejom vymastený plech poukladáme zvyšné suroviny, poukladáme ražniči, posypeme grilovacím korením a podlejeme cca 250 ml vody.
  4. Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Následne odokryjeme a dopekáme ďalších 30 minút.