Ražniči - s kuracími pečienkami
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 4
Potrebujeme:
- kuracie prsia - 500 g
- kuracie pečienky - 300 g
- cibuľa - 4 ks
- slanina
- zemiaky
- grilovacie korenie
- olivový olej
Príprava
- Špajdle namočíme do vody. Kuracie prsia nakrájame na kocky (cca 3x3 cm), pečienky odblaníme a nakrájame ako kuracie prsia. Stredne veľkú cibuľu pokrájame na štvrtiny a rozoberieme na plátky, slaninu a zemiaky pokrájame tiež na plátky.
- Na špajdľu postupne napichujeme zemiak, kuracie prsia, slaninu, cibuľu, pečienku a pokračujeme, kým nemáme celú špajdľu plnú. Ukončíme zemiakom. Rovnako postupujeme aj pri ďalších špajdliach.
- Na olejom vymastený plech poukladáme zvyšné suroviny, poukladáme ražniči, posypeme grilovacím korením a podlejeme cca 250 ml vody.
- Prikryjeme alobalom a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 30 minút. Následne odokryjeme a dopekáme ďalších 30 minút.