Kuracie prsia - na spôsob sviečkovej na smotane

Rýchlejšia a lacnejšia verzia obľúbenej sviečkovej. Viem, originál nič nenahradí, ale niekedy je potrebné trošku improvizovať ;)

 
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Hydina

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

600 g kuracie prsia
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
50 g cibuľa
150 g koreňová zelenina (mrkva, petržlen)
1 ks bobkový list
2 guličky celé nové korenie
500 ml smotana na varenie
3 PL hladká múka
podľa chuti ocot 8%

Postup:

  1. Očistené mäso nakrájame na rezne alebo medailóniky, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
  2. Mäso opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán. Opečené mäso vyberieme na tanier. Vo výpeku speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a krátko opečieme. Zalejeme vodou a osolíme. Pridáme mäso, bobkový list a nové korenie. Dusíme do mäkka.
  3. Keď je mäso udusené, opäť ho vyberieme na tanier. Z vývaru takisto vyberieme bobkový list a nové korenie.
  4. Zeleninu aj so šťavou rozmixujeme na hladko. V smotane rozmixujeme múku a túto zmes vlejeme do rozmixovanej zeleniny. Varíme 15 minút. Nakoniec pridáme mäso a prehrejeme ho. Odstavíme, dochutíme octom a premiešame. Podávame s cestovinami alebo knedľou.

  5.  

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉