Knedle

Neviem prečo, ale stretávam veľa ľudí, ktorí si knedľu kupujú v obchode. Vraj ju nevedia robiť. Buď je za tým strach z neznámeho alebo sa im len jednoducho nechce nad jej prípravou strácať čas (čomu tiež rozumiem, len prečo

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Prílohy

Ingrediencie

Pre: 2 kus/kusy/kusov

Potrebujeme:

250 g hrubá múka
300 g polohrubá múka
20 g droždie
1 ČL práškový cukor
1 ks vajce
1 ČL soľ
350 ml mlieko

Postup:

  1. Z ingrediencií vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť (malo by zdvojnásobiť svoj objem).
  2. Z cesta vytvarujeme 2 knedle, ktoré opäť necháme podkysnúť.
  3. Nádobu v parnom hrnci vymastíme olejom, vložíme do nej vykysnutú knedľu a paríme 20 minút. Po vybratí z hrnca knedle potrieme olejom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉