Torta - pudingová
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 4 ks
- polohrubá múka - 100 g
- práškový cukor - 100 g
- prášok do pečiva - 1/2 balíčka
- kakao - 2 PL
- voda - 4 PL
Plnka:
- okrúhle detské piškóty - 1/2 balíčka
- voda - 200 ml
- práškový cukor - 2 PL
- rum - 1 PL
- džem jahodový
Puding:
- vanilkový puding - 2 balíčky
- práškový cukor - 6 PL
- mlieko - 800 ml
Príprava
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom, postupne pridávame vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva, kakao a sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme (ja pečiem na cca 180 stupňov, kým nie je korpus upečený - zhruba 15 až 20 minút).
- Korpus necháme vo forme (ja zvyknem ešte utrieť vymastené a pomúčené boky formy papierovými kuchynskými utierkami) a natrieme džemom.
- Vo vode rozpustíme práškový cukor a prilejeme rum. V tomto roztoku namáčame piškóty a ukladáme ich v jednej vrstve na povrch korpusu.
- Uvaríme hustý puding podľa návodu a ešte horúci pomaly nalejeme na piškóty. (Ak vám ostane, zvyšok nalejte do misky.)
Necháme vychladnúť a potom ešte na cca 2 hodinky vložíme do chladničky.