Rezy - gaštanové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 4 ks
- kryštálový cukor - 6 PL
- polohrubá múka - 6 PL
- slnečnicový olej - 100 ml
- kakao - 1 PL
- prášok do pečiva - 1 balíček
Plnka:
- maslo - 125 g
- práškový cukor - 3 PL
- gaštanové pyré - 1 kocka
- Zlatý klas - 1 balíček
- mlieko - 300 ml
Šľahačka:
- šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
- kryštálový cukor - 4 PL
- mlieko - 300 ml
Na posypanie:
- čokoláda na varenie
Príprava
- Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
- Vajcia s cukrom vyšľaháme. Pridáme múku, olej, kakao a prášok do pečiva. Dôkladne vymiešame. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 175 stupňov. Necháme vychladnúť. Okraje plechu utrieme papierovou kuchynskou utierkou.
- Maslo, práškový cukor a gaštanové pyré vymiešame a postupne do tohto krému vmiešame vychladnutý pudingový krém. Hotový gaštanový krém natrieme na vyhladnuté cesto.
- Mlieko, šľahačky v prášku a cukor šľaháme do zhustnutia. Hotovú šľahačku natrieme na gaštanovú plnku. Posypene strúhanou čokoládou a odložíme do chladničky stuhnúť.