Rezy - francúzske karamelové
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Cesto:
- vajce - 6 ks
- kryštálový cukor - 6 PL
- kakao - 1 PL
- polohrubá múka - 5 PL
- prášok do pečiva - 1 balíček
- slnečnicový olej - 50 ml
Plnka:
- voda - 1 l
- Zlatý klas - 3 balíčky
- kryštálový cukor - 130 g
- vanilínový cukor - 1 balíček
- kakao - 2 PL
- bielko - 7 ks
Šľahačka:
- kryštálový cukor - 4 PL
- mlieko - 300 ml
- šľahačka v prášku Dr.Oetker - 2 balíčky
Príprava
- Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Pridáme olej, žĺtky a zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Cesto rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
- Do väčšej časti vody dáme 70 g kryštálového cukru a vanilínový cukor. Privedieme do varu. POZOR!!! Použite veľký hrniec, lebo po pridaní bielkového snehu sa objem zmesi zväčší.
- Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na tuhý sneh.
- Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a pridáme k vriacej osladenej vode. Uvaríme hustú kašu. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh z bielkov.
- Na cesto natrieme polovicu svetlej zmesi. Do zvyšku svetlého krému primiešame kakao a natrieme na svetlý krém.
- Cukor upálime, zalejeme mliekom a miešame, kým sa karamel úplne nerozpustí. Necháme vychladnúť v chladničke. Vychladnuté karamelové mlieko zmiešame s práškovými šľahačkami a vyšľaháme. Šľahačku natrieme na vychladnutú kakaovú plnku a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Tipy - Poznámky
Žĺtka môžete využiť tu: