Deň vopred nastrúhame kapustu na menšie rezance, posolíme a necháme do druhého dňa v chlade odstáť.
Mrkvu nastrúhame na hrubšie, cibuľu na drobno, karfiol rozoberieme na mini ružičky, a papriku na tenké plátky.
NÁLEV: všetky suroviny určené do nálevu zmiešame, privedieme k varu a 10 minút povaríme.
Všetku zeleninu dôkladne premiešame a zalejeme nálevom. Necháme hodinku postáť, plníme do 7 dl pohárov a sterilizujeme nad parou 25 minút.
Tipy - Poznámky
Zmiešanú zeleninu môžete aj najskôr naplniť do pohárov a následne zaliať nálevom. V tomto prípade zeleninu vkladajte voľne, netlačte ju do pohára. Ak by ste ju natlačili, pri sterilizovaní by vám vytlačilo viečko a čalamáda "ušla" z pohára.