Kečup

Kategória: 
Zaváraniny

Kečup


Ingrediencie

Pre 1

Potrebujeme:

  • paradajky - 2 kg
  • jablká - 250 g
  • cibuľa - 250 g
  • kryštálový cukor - 200 g
  • soľ - 2 PL
  • ocot - 100 ml
  • mletý zázvor - na špičku noža
  • mletý muškátový oriešok - na špičku noža
  • bobkový list - 2 ks
  • celé nové korenie - 8 ks
  • celé čierne korenie - 16 ks
  • klinčeky - 4 ks
  • mletá škorica - 1/2 PL
  • mletá červená paprika - 2 PL
  • mletá pálivá paprika (nemusí byť) - 1 štipka

Príprava

  1. Paradajky, jablká a cibuľu očistíme a pokrájame menšie kusy. Šupneme ich do veľkého hrnca. Pridáme cukor, soľ, ocot a všetky koreniny a rozvaríme.
  2. Prepasírujeme a zlejeme do pohárov. Sterilizujeme nad parou cca 20 minút.


Hore