Medvedie labky

Neviem prečo, ale práve medvedie labky u mňa evokujú Vianoce. Pri ich pečení sa šíri vôňa orechov, klinčeka a škorice. Sú jemné, doslova sa rozplývajú na jazyku. Výborné sú k čaju.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Vianočné pečenie

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

210 g hladká múka
210 g margarín
100 g mleté vlašské orechy
150 g práškový cukor
30 g kakao
4 ks klinčeky
1 štipka mletá škorica
2 ks žĺtko

Postup:

  1. Klinčeky potlčieme v mažiari najemno.
  2. Do preosiatej múky a cukru posekáme margarín, pridáme zomleté orechy, kakao, klinčeky, škoricu a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť.
  3. Stuhnutým cestom plníme formičky na medvedie labky - najskôr si urobte guličku, ktorú následne vtlačíte do formičky. Formičky nemusíme vymazať ani vysypať múkou. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
  4. Ešte teplé obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.

Poznámky k receptu:

Labky z formičiek nevyklápajte horúce - polámali by sa vám. Ja vždy počkám cca 5 minút a až potom ich vyklápam. Samotné labky ale musia byť ešte teplé. Mám hliníkové formičky, takže keď ich viem tú  úchytku uchopiť do prstov a nepáli, je to znamenie, že môžem vyklápať.

Z tejto dávky vyjde cca 95 kusov.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉