Medvedie labky
Neviem prečo, ale práve medvedie labky u mňa evokujú Vianoce. Pri ich pečení sa šíri vôňa orechov, klinčeka a škorice. Sú jemné, doslova sa rozplývajú na jazyku. Výborné sú k čaju.
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Vianočné pečenie |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
210 g hladká múka |
210 g margarín |
100 g mleté vlašské orechy |
150 g práškový cukor |
30 g kakao |
4 ks klinčeky |
1 štipka mletá škorica |
2 ks žĺtko |
Postup:
- Klinčeky potlčieme v mažiari najemno.
- Do preosiatej múky a cukru posekáme margarín, pridáme zomleté orechy, kakao, klinčeky, škoricu a žĺtky. Vymiesime hladké cesto, ktoré necháme v chladničke stuhnúť.
- Stuhnutým cestom plníme formičky na medvedie labky - najskôr si urobte guličku, ktorú následne vtlačíte do formičky. Formičky nemusíme vymazať ani vysypať múkou. Pečieme pri teplote 175 stupňov cca 10 minút.
- Ešte teplé obalíme v práškovom cukre, ktorý sme zmiešali s vanilkovým cukrom.
Poznámky k receptu:
Labky z formičiek nevyklápajte horúce - polámali by sa vám. Ja vždy počkám cca 5 minút a až potom ich vyklápam. Samotné labky ale musia byť ešte teplé. Mám hliníkové formičky, takže keď ich viem tú úchytku uchopiť do prstov a nepáli, je to znamenie, že môžem vyklápať.
Z tejto dávky vyjde cca 95 kusov.