Ježe - kokosové
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Vianočné pečenie |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
200 g práškový cukor |
1 ks vajce |
2 PL med |
1 PL slnečnicový olej |
200 ml mlieko |
300 g hladká múka |
1 balíček prášok do pečiva |
Na obaľovanie:
600 g čokoláda na varenie |
200 g Cera |
400 g strúhaný kokos |
Postup:
- Vajce vymiešame s cukrom, po kvapkách pridávame olej a med. Potom vmiešame striedavo múku s práškom do pečiva a mlieko. Všetko dobre vymiešame. Zmes nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme 10 minút pri teplote 175 stupňov.
- Upečené a vychladnuté cesto pokrájame na kocky, ktoré máčame v roztopenej čokoládovej poleve zmiešanej s Cerou a obaľujeme v kokose. Ukladáme na plech vyložený alobalom a necháme stuhnúť.