Krém - kakaovo-karamelový
Kategória:
|
-
Ingrediencie
Pre 1
Potrebujeme:
- kryštálový cukor - 150 g
- voda - 100 ml
- mlieko - 400 ml
- Zlatý klas - 2 balíčky
- maslo - 250 g
- kakao - 2 PL
Príprava
- V mlieku rozmiešame Zlaté klasy a kakao.
- Cukor necháme skaramelizovať, prilejeme vodu a necháme rozpustiť.
- Vlejeme pripravenú mliečnu zmes a uvaríme hustý krém. Hneď po uvarení ho prikryjeme potravinárskou fóliou (ktorú dáme priamo na povrch krému) a necháme vychladnúť.
- Vychladnutý krém vyšľaháme a po malých dávkach doň prišľaháme zmäknuté maslo. Dôkladne prešľaháme.
Tipy - Poznámky
Keďže v Čechách sa nedá kúpiť Zlatý klas, môžete ho nahradiť vanilkovým pudingom v prášku.