Ak ste si kúpili súpravu na šachovnicovú tortu a váhate, ako v nej urobiť korpus, pozrite si môj postup.
Podľa originál návodu sa má cesto striedavo vkladať do formy už pred pečením. No pri pečení sa môže stať, že sa cesto zdeformuje a potom to nebude ono. Preto som postupovala inak.
Upečieme si dva svetlé korpusy... | |
|
... a dva tmavé korpusy. |
|
Pomocou stredového dielu vykrojíme kolieska. |
|
Striedavo poskladáme. Dostaneme 2 korpusy s tmavým okrajom a 1 korpus s svetlým okrajom. Zvyšok upečeného korpusu môžeme zmraziť a neskôr využiť na punčovinu. |
|
Potom už pokračujeme ako pri bežnej torte. Korpusy spojíme krémom alebo džemom, celú tortu tiež potrieme a ľubovoľne ozdobíme. |
|
A takto to vyzerá na reze. |