Langoše

Kategória: 

Langoše


Ingrediencie

Pre 5

Cesto:

  • polohrubá múka - 1 kg
  • mlieko - 500 ml
  • kyslá smotana - 250 ml
  • droždie - 50 g
  • práškový cukor - 1 štipka
  • sóda bikarbóna - 1 ČL
  • soľ

Na potretie:

  • voda - 250 ml
  • strúčik cesnaku - 3 ks
  • kečup
  • Eidam

Príprava

  1. Z 50 ml teplého mlieka, štipky cukru a droždia pripravíme kvások a zmiesime ho s múkou, smotanou, sódou bikarbónou a zvyšným teplým mliekom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme 60 minút kysnúť v chladničke.
  2. Z cesta si odoberieme toľko, koľko práve potrebujeme a zvyšok cesta zabalíme do mikroténového sáčku a odložíme ho opäť do chladničky. Takto zabalené vydrží týždeň.
  3. Odobraté cesto premiesime a necháme ho opäť podkysnúť.
  4. Vytvarujeme valec, z ktorého odkrajujeme cca 3 cm kúsky. Tieto potom vyformujeme na placky a vypražíme v horúcom oleji z oboch strán. Hotové potrieme cesnakovou vodou (do pohára nalejeme vodu a prelisujeme do nej cca 3 strúčiky cesnaku), kečupom a posypeme strúhaným syrom.

Tipy - Poznámky

Toto cesto je vhodné aj na pizzu.



Joomla templates by a4joomla