Žabky

Žabky preto, lebo pripomínajú roztvorenú papuľku žabky. Sú síce prácne, ale sú veľmi chutné a u návštev majú vždy úspech. Sú to také jednohubky - super k vínu či pivu.

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Slané pečivo, pizza

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

500 g polohrubá múka
300 ml mlieko
30 g margarín
30 g droždie
20 g kryštálový cukor
soľ

Plnka:

125 g maslo
10 g tavený syr (Bambino)
4 ks strúčik cesnaku
klobása

Na potretie a posypanie:

1 ks vajce
soľ
sezamové semiačka

Postup:

  1. Do múky prilejeme vlažné mlieko, pridáme rozdrobené droždie, rozpustené maslo, cukor a štipku soli. Vypracujeme hladké, polotuhé cesto, ktoré necháme vykysnúť.
  2. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 1 cm a povykrajujeme kolieska (priemer 4,5 cm).
  3. Kolieska poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme ich ešte cca 10 minút podkysnúť.
  4. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu. Necháme vychladnúť.
  5. Medzitým si pripravíme plnku: maslo vymiešame so syrmi a prelisovaným cesnakom.
  6. Žemličky do dvoch tretín narežeme, naplníme plnkou a vložíme do nich kolieska klobásy.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉