Tyčinky - bryndzové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Slané pečivo, pizza

Ingrediencie

Pre: 1 dávku/dávky/dávok

Cesto:

100 ml mlieko
20 g droždie
1 ČL práškový cukor
300 g polohrubá múka
1 ČL soľ
125 g bryndza
125 g margarín
1 ks žĺtko

Na potretie:

1 ks vajce
soľ
1 PL mlieko

Na posypanie:

celá rasca
mak
sezamové semiačka

Postup:

  1. Do misy vložíme múku, soľ, bryndzu, margarín a žĺtok.
  2. Rozdrobené droždie posypeme práškovým cukrom a zalejeme teplým mliekom. Rozmiešame a pridáme k surovinám v mise. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť 2 - 3 hodiny.
  3. Cesto rozvaľkáme na 2 mm a vykrojíme tyčinky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom, do ktorého sme pridali mlieko. Posypeme rascou, sezamom alebo makom.
  4. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8 minút.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉