Tyčinky - bryndzové
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Slané pečivo, pizza |
Ingrediencie
Pre:
1
dávku/dávky/dávok
Cesto:
100 ml mlieko |
20 g droždie |
1 ČL práškový cukor |
300 g polohrubá múka |
1 ČL soľ |
125 g bryndza |
125 g margarín |
1 ks žĺtko |
Na potretie:
1 ks vajce |
soľ |
1 PL mlieko |
Na posypanie:
celá rasca |
mak |
sezamové semiačka |
Postup:
- Do misy vložíme múku, soľ, bryndzu, margarín a žĺtok.
- Rozdrobené droždie posypeme práškovým cukrom a zalejeme teplým mliekom. Rozmiešame a pridáme k surovinám v mise. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť 2 - 3 hodiny.
- Cesto rozvaľkáme na 2 mm a vykrojíme tyčinky, ktoré pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným a osoleným vajíčkom, do ktorého sme pridali mlieko. Posypeme rascou, sezamom alebo makom.
- Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 8 minút.