Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami

Kategória: 
Sladké jedlá

Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • sladké kysnuté cesto
  • margarín na vymazanie plechu
  • slnečnicový olej

Na potretie:

  • rozpustené maslo - 50 g
  • práškový cukor - 2 PL
  • mletá škorica - 2 ČL
  • hrozienka - hrsť

Krém:

  • mlieko - 1 l
  • Zlatý klas - 1 balíček
  • kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • vanilínový cukor - 2 balíčky

Príprava

  1. Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
  2. Kým cesto kysne, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, škoricou a hrozienkami.
  4. Zrolujeme ako roládu a krájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na margarínom potretý plech, pričom každú roládu natrieme zvrchu aj zboku olejom. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.


Hore