Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami

Kategória: 

Buchtičky - dukátové so škoricou a hrozienkami


Ingrediencie

Pre 4

Potrebujeme:

  • sladké kysnuté cesto
  • margarín na vymazanie plechu
  • slnečnicový olej

Na potretie:

  • rozpustené maslo - 50 g
  • práškový cukor - 2 PL
  • mletá škorica - 2 ČL
  • hrozienka - hrsť

Krém:

  • mlieko - 1 l
  • Zlatý klas - 1 balíček
  • kukuričný škrob (maizena, Gustin) - 2 PL
  • kryštálový cukor - 2 PL
  • vanilínový cukor - 2 balíčky

Príprava

  1. Vypracujeme si kysnuté cesto (postup nájdete TU).
  2. Kým cesto kysne, uvaríme krém. 800 ml mlieka spolu s cukrom a vanilínovým cukrom privedieme k varu. V 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý klas a maizenu a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme redší krém.
  3. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 7 mm, potrieme rozpusteným maslom, posypeme práškovým cukrom, škoricou a hrozienkami.
  4. Zrolujeme ako roládu a krájame na cca 1,5 cm kúsky, ktoré ukladáme na margarínom potretý plech, pričom každú roládu natrieme zvrchu aj zboku olejom. Pečieme pri teplote 175 stupňov, kým nechytia správnu farbu.



Joomla templates by a4joomla