Wafle
Dlho som hľadala recept na wafle, ktoré by boli zvrchu chrumkavé. Vyskúšala som ich veľa a až tento bol ten pravý. Tajomstvo chrumkavosti je práve v zvlášť vyšľahaných bielkach. Dosť záleží aj na wafľovači. Predtým som mala
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
4
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
2 ks vajce |
500 ml (!) hladká múka |
500 ml mlieko |
125 ml slnečnicový olej |
1 balíček vanilínový cukor |
3 PL práškový cukor |
1 balíček prášok do pečiva |
štipka soľ |
Postup:
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ostatné suroviny zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
- Stroj na wafle rozpálime a vrchnú aj spodnú platňu potrieme olejom. Naplníme cestom a pečieme podľa typu vášho wafľovača do zlatista. (Ja na Tefali pečiem prvú wafľu 5 minút, tie ďalšie už len 4 minúty.)
- Ak je to potrebné, upečené wafle obrátime a ešte necháme zapiecť, nech sú chrumkavé z oboch strán. Poukladáme ich na mriežku. Neukladáme na seba, lebo zmäknú !!!
- Podávame potreté lekvárom alebo nutelou (príp. Pikaom) a šľahačkou. Alebo len samotné. Kto má ako rád.
Poznámky k receptu:
Zamiešané cesto vydrží v chladničke niekoľko dní. Pred pečením ho premiešajte.
Z uvedeného množstva surovín upečiete cca 12 ks waflí.