Wafle

Dlho som hľadala recept na wafle, ktoré by boli zvrchu chrumkavé. Vyskúšala som ich veľa a až tento bol ten pravý. Tajomstvo chrumkavosti je práve v zvlášť vyšľahaných bielkach. Dosť záleží aj na wafľovači. Predtým som mala

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

2 ks vajce
500 ml (!) hladká múka
500 ml mlieko
125 ml slnečnicový olej
1 balíček vanilínový cukor
3 PL práškový cukor
1 balíček prášok do pečiva
štipka soľ

Postup:

  1. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Ostatné suroviny zmiešame a rozmixujeme ponorným mixérom. Opatrne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
  2. Stroj na wafle rozpálime a vrchnú aj spodnú platňu potrieme olejom. Naplníme cestom a pečieme podľa typu vášho wafľovača do zlatista. (Ja na Tefali pečiem prvú wafľu 5 minút, tie ďalšie už len 4 minúty.)
  3. Ak je to potrebné, upečené wafle obrátime a ešte necháme zapiecť, nech sú chrumkavé z oboch strán. Poukladáme ich na mriežku. Neukladáme na seba, lebo zmäknú !!!
  4. Podávame potreté lekvárom alebo nutelou (príp. Pikaom) a šľahačkou. Alebo len samotné. Kto má ako rád.
  5.  
     

Poznámky k receptu:

Zamiešané cesto vydrží v chladničke niekoľko dní. Pred pečením ho premiešajte.

Z uvedeného množstva surovín upečiete cca 12 ks waflí.

Vyskúšajte tiež:

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉