Perky - lekvárové s makom
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 5 osobu/osoby/osôb

Cesto:

900 g zemiaky
300 g hrubá múka
soľ

Potrebujeme:

slivkový lekvár
mletý mak
kryštálový cukor

Postup:

  1. Deň vopred uvaríme zemiaky v šupke. Na druhý deň ich ošúpeme, a zomelieme na mäsovom mlynčeku. Do mletých zemiakov pridáme múku a soľ a vypracujeme hladké cesto. Cesto zbytočne dlho nemiesime, aby sa nezačalo lepiť.
  2. Na pomúčenej utierke cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm a vykrajujeme obdĺžniky, ktoré naplníme lekvárom a preložíme na polovicu. Okraje popritláčame vidličkou, aby sa pri varení neotvorili.
  3. Perky vkladáme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich do misky a posypeme makom zmiešaným s kryštálovým cukrom.

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉