Lievance
Fotogaléria k receptu:
Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): | Sladké jedlá |
Ingrediencie
Pre:
5
osobu/osoby/osôb
Potrebujeme:
300 g hrubá múka |
15 g droždie |
3 ks žĺtko |
soľ |
650 ml mlieko |
1 ČL práškový cukor |
slnečnicový olej |
Postup:
- Rozdrobené droždie vymiešame s cukrom na kašičku, pridáme žĺtky, soľ, múku a toľko teplého mlieka, aby sa cesto dalo dobre naberať (malo by byť hustejšie ako na palacinky). Všetko spolu do hladka vymiešame, prikryjeme a na teplom mieste necháme vykysnúť.
- Cesto je dobre vykysnuté, keď sa jeho objem zdvojnásobí.
- Vykysnuté cesto vkladáme malou naberačkou do vymastených jamiek dobre vyhriatej dolkárne a z oboch strán upečieme do zlatožlta. Podávame spojené džemom a posypané škoricovým cukrom.
Poznámky k receptu:
Pokiaľ ako ja vlastníte toustovač Tefal Snack Collection a nástavec na pancakes, môžete si lievance v tvare pancakes urobiť v ňom. V tomto prípade netreba platne mastiť olejom. Plním ich cca 5 mm od okraja a pečiem 4 minúty.