Palacinky - kysnuté

Tieto palacinky sú prácnejšie ako tie klasické. Vzhľadom k tomu, že sú kysnuté, pripravte sa na to, že sú aj sýte. Zvyknem ich robiť ako dezert s orechovo-kakovým pudingovým krémom a šľahačkou. Mňam !

Kategória (kliknite pre návrat do kategórie): Sladké jedlá

Ingrediencie

Pre: 4 osobu/osoby/osôb

Potrebujeme:

400 g hrubá múka
1 štipka soľ
20 g droždie
1 PL práškový cukor
1 PL slnečnicový olej
1 l mlieko
2 ks vajce

Postup:

  1. Do pohára rozdrobíme droždie a pridáme toľko vlažnej vody, aby bolo zaliate. Necháme chvíľu postáť, dobre rozmiešame a pridáme toľko múky (z odváženej), aby vzniklo polotekuté cesto. Necháme na teplom mieste vykysnúť. Kvásku má byť dvakrát toľko, ako pre kysnutím.
  2. Do hrnca dáme múku, soľ, cukor, vykysnutý kvások, olej, žĺtky, teplé mlieko a všetko spolu dôkladne vymiešame. Nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov. Prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť.
  3. Z vykysnutého cesta pečieme na dobre zohriatej panvici palacinky.

Poznámky k receptu:

Tieto palacinky sú výborné s pudingovou kakaovo-orechovou plnkou alebo s makom zmiešaným s práškovým cukrom.

 

Oslovil vás tento recept ? Dajte o ňom vedieť aj vašim priateľom 😉