Kuracie stehná - na červenom víne
Category: Hydina

Ingredients

Potrebujeme:

4 ks kuracie stehná
0.5 ČL soľ
0.5 ČL mleté čierne korenie
0.5 ČL mletá červená paprika
2 PL olivový olej
1 ks cibuľa
0.5 KL rasca drvená

Vínová zálievka:

1 PL horčica
2 PL kečup
4 PL červené víno
125 ml voda

Kuracie stehná - na červenom víne Directions

  1. Kurča osolíme, poprášime mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a na horúcom oleji do hneda opečieme.
  2. Kuracie stehná vyberieme a vo výpeku opražíme posekanú stredne veľkú cibuľu.
  3. Vo vode rozmiešame víno, horčicu a kečup. POZOR !!! Množstvo horčice, kečupu, vína a vody je potrebné dodržať !!! (z vlastnej skúsenosti odporúčam dvojitú dávku zálievky :-) )
  4. K cibuli pridáme kuracie stehná, mletú rascu a vínovú zmes. Privedieme k varu a prikryté dusíme na minime 20 minút.

Share This Recipe